Det fungerer ikke, men faller

Uttrykket "erektil dysfunksjon" har vært foreslått i 1988, i stedet for betegnelsen "impotens". Denne tilstand er karakterisert ved en manglende evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon tilstrekkelig for tilfredsstillende samleie. Erektil dysfunksjon kan være assosiert med redusert seksualdrift , brudd på utløsning og del'orgasmo.

Årsakene til denne tilstanden kan deles inn i to hovedgrupper:


  1. psykologisk, som avhenger av pasientens sinn. Med utgangspunkt i disse fenomenene er tretthet, kronisk stress, depresjoner, seksuelle fobier, religiøse fordommer, traumatiske faktorer, etc;
  2. organisk, når det ikke er noen uorden i kroppen. Mulige årsaker inkluderer tumorer, ryggmargsskade, aterosklerose, hypertensjon, åreknuter, diabetes, infeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer, etc. Røyking og alkoholisme også fremme utvikling av mange sykdommer.

Det er en primær og sekundær erektil dysfunksjon. Med primær en mann å ha seksuell rapport aldri i livet og i annenhånds en mann han har klart en eller flere ganger, før du har et brudd. Det er viktig å merke seg at i de fleste tilfeller, er erektil dysfunksjon en konsekvens av komplekse årsaker, for eksempel diabetes, høyt blodtrykk og røyking. Ofte disse årsakene er lagdelt med psykiske problemer. Dette er grunnen til å finne en årsak til erektil dysfunksjon er vanskelig og bare kvalifiserte og erfarne fagfolk kan gjøre det. En mannlig psyke i form av seksuelle egenskaper er svært sårbar, noe som forklarer den motvilje mot de fleste menn ikke besøke leger.


Moderne medisin har en meget betydelig rekke ressurser som er nødvendige for behandling av pasienter med erektil dysfunksjon. Behandlingsalternativene spenner fra psykoterapi, medisiner og bruk av spesielle hjelpemidler, fysioterapi og kirurgi. Hver behandling har fordeler og ulemper. Først etter en legeundersøkelse kan bestemme hvilken behandling som må gjøres i hvert enkelt tilfelle. En lege kan gå inn i detaljer om alle alternative behandlingsformer og velge det beste alternativet.