Select Page

Det er lett å se et symptom mens man misforstår den underliggende årsaken.

Erektil dysfunksjon er en vanlig medisinsk tilstand som påvirker mer enn en tredjedel av mennene på et eller annet tidspunkt i livet. Når menn blir eldre, har de en tendens til å slite oftere med erektil dysfunksjon (ED). Det er mange andre helseproblemer for menn når de blir eldre. Noen av disse helserisikoene kan også ha innvirkning på ED.

Et vanlig område med plagsomme forhold for aldrende menn er deres prostata. Prostatene deres kan være en kilde til kreft, men selv når de er kreftfrie, kan de ha en forstørret prostata kalt Benign Prostatic Hyperplasia (BPH). I denne artikkelen vil vi fokusere på hvordan BPH påvirker menns helse og hvordan det kan bidra til erektil dysfunksjon.

Hva er BPH og dens effekter

Godartet prostatahyperplasi (BPH) skjer hos mange menn når de blir eldre. Den forstørrede prostata for disse mennene kan forårsake problemer under vannlating. Noen av de spesifikke problemene med vannlating inkluderer:

  • Konstant trang til å urinere
  • Vanskeligheter med å begynne eller stoppe vannlating
  • Svak urinstrøm
  • Føler at blæren ikke er tom
  • Høyere hyppighet av vannlating

Hvis problemer med vannlating var en engangs ting, ville det være ille nok, men som en pågående tilstand kan BPH påvirke kvaliteten på en manns liv.

Problemer med prostata kan også føre til seksuelle problemer. Noen seksuelle problemer hos menn med BPH inkluderer:

– ED

  • Redusert kjøring eller libido
  • Redusert seksuell tilfredshet

BPH og erektil dysfunksjon

Både BPH og ED er medisinske tilstander som påvirker menns liv. Selv om de er adskilte og ofte forskjellige, har disse forholdene sammenhenger. ED betyr vanligvis at en mann har problemer med å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Det er mange faktorer som kan forverre ED, en av dem er BPH.

Det er noen medisiner som behandler BPH som kan gi symptomer på ED. Det er best å samarbeide med en medisinsk fagperson for å bedre forstå helsebehovene dine, spesielt hvis du har pågående symptomer.

Når bør du søke medisinsk råd?

Menn over 40 risikerer å utvikle prostatakreft. I følge American Cancer Society er det best å bli screenet en gang per år. I tillegg bør menn med forstørret prostata søke lege omgående.

Legepersonell ved Priority Men's Medical Center er spesialister i behandling av tilstander som påvirker menns helse. Vår concierge-tilnærming plasserer din unike sak i sentrum av vårt fokus. Vi gir deg ikke bare en pille for ED og sender deg videre. Vi behandler de underliggende problemene som førte til tilstander som ED, lavt testosteron og mer. Kontakt vårt kontor i dag for å avtale en avtale.