Select Page

Studien ble ledet av tre hovedforskere med Winship Cancer Institute: seniorforfatter Viraj A. Master, MD, PhD, FACS, Winship urolog og direktør for klinisk forskning ved Institutt for urologi ved Emory University; Ashesh B. Jani, MD, professor i stråle onkologi ved Emory School of Medicine; og Michael G. Goodman, MD, MPH, førsteamanuensis i epidemiologi med Rollins School of Public Health.

Denne gjennombruddsforskningen ble ansporet av en annen Emory-studie av de samme forfatterne som ble utgitt i 2013, og som viste en alvorlig mangel på forståelse av prostatahelsetilstand blant prostatakreftpasienter behandlet på Grady Hospital i Atlanta. Den tidligere studien viste at bare 15 prosent av pasientene forsto betydningen av "inkontinens"; mindre enn en tredjedel forsto "urinfunksjon" og "tarmvaner"; og færre enn 50 prosent forsto ordet "impotens."

Master, en etterforsker i begge studiene, sier at han og kollegene følte seg tvunget til å svare på sine tidligere funn ved å søke løsninger på problemet. Den nye studien antydet at et videobasert pedagogisk verktøy ville forbedre forståelsen av nøkkelord.

Forskerne utviklet en programvareapplikasjon med berettede animasjoner som skildrer 26 termer som leger og medisinsk personale rutinemessig bruker når de snakker med pasienter med prostatakreft. Pasienter ble rekruttert fra to klinikker med lav inntekt, og deres forståelse ble testet før og etter å ha sett på applikasjonen. I følge forskningen oppnådde de 56 mennene som fullførte studien statistisk signifikante forbedringer i forståelsen for de fleste begrepene. For eksempel, før de så på applikasjonen, forstod 14 prosent av mennene "inkontinens"; etterpå demonstrerte 50 prosent av dem forståelsen av begrepet.

"Dette viser at videoverktøy kan hjelpe pasienter med å forstå disse kritiske prostatahelseuttrykkene på en meningsfull måte. Det endelige målet er å gi pasientene et ordforrådsverktøy som ytterligere gjør det mulig for dem å ta delte og informerte beslutninger om deres behandlingsalternativer," sier Master. "Vårt neste mål er å forbedre verktøyet ytterligere, og studere dette verktøyet på forskjellige sentre."

Lese  Eli Lilly skal sette Loxo-ledere i spissen for ny kreftforskningsenhet

Forskningen for denne studien ble gjort mulig av et Winship Cancer Institute multi-investigator pilotstipend og bidrag fra fakultetet og studenter fra Winship, Rollins School of Public Health og Emory School of Medicine.

"Disse Winship-etterforskerne identifiserte et behov for bedre tilgang til helsetjenesterinformasjon blant mange menn som står overfor prostatakreft," sier Walter J. Curran, Jr., MD, administrerende direktør for Winship.