Select Page

Den ukrainske Premier League mandag etterlyste en etterforskning etter at en brasiliansk spiller for Shakhtar Donetsk ble utvist for å ha svart på rasistiske overgrep med en uanstendig gest.

Opptak fra Shakhtars kamp mot Dynamo Kyiv på søndag viste at midtbanespilleren Taison viste langfingeren til Dynamo bortefan-delen og sparket ballen på tribunen.

Antidiskrimineringsgruppen FARE Network sa at dommeren implementerte de to første trinnene i UEFAs antirasismeprotokoll – med en stadion kunngjøring og å ta spillere av banen – men flyttet ikke til det tredje trinnet, som ville være å forlate spillet.

Taison svarte på å bli rasemishandlet ved å banne i retning av lovbryterne

Brasilianeren var fortvilet på banen under kampen mot Dynamo Kiev

'Jeg vil aldri være stille etter å ha sett en så umenneskelig og foraktelig handling!' Taison skrev på Instagram sent søndag.

'Tårene mine var av indignasjon, avvisning og impotens, for det var ingenting jeg kunne gjøre akkurat nå! Men vi ble lært å være sterke og alltid kjempe! Å kjempe for våre rettigheter og for likeverd!

'I et rasistisk samfunn er det ikke nok til ikke å være rasistisk, vi må være antirasistiske! Vi trenger mer respekt i fotball, vi trenger mer respekt i verden, 'sa han.

Taison har spilt åtte kamper for det brasilianske landslaget. Han flyttet til Ukraina i 2010 med Metalist Kharkiv og kom til Shakhtar tre år senere.

Han satte ballen i mengden og ble til slutt utvist av dommeren

Dommer Mykola Balakin mente at Taisons utbrudd berettiget et rødt kort

Ligaen sa at den 'angrer veldig på hendelsen og fordømmer rasisme.

'UPL mener at det kompetente disiplinærorganet vil undersøke denne saken som en prioritet,' sa ligaen.

Lese  Færre menn blir screenet, diagnostisert og behandlet for prostatakreft

Dynamo har en historie med høyreekstrem involvering i fansen.

På en Champions League-kamp mot Chelsea i 2015, jaget en gruppe supportere svarte tilskuere gjennom tribunen og slo dem. Siden hendelsen, som førte til sanksjoner fra UEFA, har Dynamos spillere ofte hatt antirasismemeldinger på uniformene sine i stedet for sponsorer.

Taison ble trøstet av lagkamerater og noen medlemmer av opposisjonen etter overgrepet

Det har ikke vært populært blant deler av klubbens fans. FARE la ut et bilde av det det sto, var et klistremerke laget av Dynamo-fans foran Shakhtar-spillet som lyste "som rasisme."

"I dag viste spillerne mine sterke karakter igjen, karakteren de viste under hele kampen," sa Shakhtar-trener Luis Castro etter søndagens kamp, ​​som laget hans vant 1-0.

'Jeg vil nå støtte alle de som lider av rasisme, de gutta som møtte den i dag, fordi rasisme er uakseptabelt,' sa han. 'Det er, det var og det vil være synd for alle, og vi må alle kjempe mot det hver dag, hvert minutt og hvert sekund.'

Shakhtar Donetsk-stjerne Taison SENT OFF for banning og… 'VAR er et stykke s ***… det er et sirkus og det hjelper ikke…