Select Page

Tusenvis av menn blir forlatt uten støtte etter å ha overlevd prostatakreft, viser en studie.

Mer enn halvparten av mennene som ble behandlet for sykdommen i Storbritannia, er igjen uten hjelp til de vanligste bivirkningene.

Forskere intervjuet 30 000 menn i den største studien noensinne om liv etter prostatakreft.

Mer enn halvparten av mennene som er vellykket behandlet for prostatakreft i Storbritannia, er igjen uten hjelp til de vanligste bivirkningene, inkludert erektil dysfunksjon

Resultatene, publisert i tidsskriftet Lancet Oncology, fant at 81 prosent av mennene var igjen med dårlig seksuell funksjon etter behandlingen.

Det er mange behandlinger for impotens, inkludert billige og effektive piller som Viagra, men 56 prosent av mennene i studien mottok ingen intervensjon eller støtte i det hele tatt.

Eksperter ledet av University of Southampton, Oxford Brookes og Queen's University i Belfast fant støtten forverret de eldre mennene fikk.

Hvem er den biologiske pappaen til tvillingene våre? Oss begge! Når… Skjermgrenser for barn: Regjeringen legger ut sin første…

Rundt 61 prosent av mennene over 65 år fikk ikke støtte for erektil dysfunksjon, sammenlignet med 22 prosent for de under 55 år.

Professor Adam Glaser, ved University of Leeds, en seniorforfatter av rapporten, sa: 'Mange menn lever nå med prostatakreft i stedet for å dø av prostatakreft.

'Og det er veldig viktig at vi gir dem støtte og muligheter etter behandling, i stedet for å skrive dem ut som gamle menn.'

Han sa at menn ofte unngår å diskutere intime emner, men la til: 'Som menn er det ikke det vi snakker om på puben. Men denne studien er et rødt flagg som vi i helsetjenestene trenger for å adressere det proaktivt. '

Lese  Prostatakreftstudie sporer langsiktige bivirkninger i urin, seksuell og tarmfunksjon

81 prosent av mennene var igjen med dårlig seksuell funksjon etter behandlingen for prostatakreft

Studien, finansiert av Movember Foundation og Prostatacancer UK, viste 94 prosent som gjennomgikk hormonbehandling, 84 prosent som ble operert og 79 prosent som hadde strålebehandling, led seksuelle problemer i løpet av tre og et halvt år etter diagnosen..

Behandlinger forbedres for å unngå bivirkninger som seksuell dysfunksjon – med robotkirurgi og spesialrådgivning, for eksempel som reduserer hastigheten på problemer.

Daily Mail kjemper for større bevissthet, behandling og diagnose av prostatakreft. Det er 400 000 menn i Storbritannia som enten har overlevd sykdommen eller fortsatt blir behandlet.

Likevel prioriterer noen leger fortsatt behandling av kreft for enhver pris, med lite syn på hvordan menn kommer seg etterpå.

Heather Blake, fra prostatakreft i Storbritannia, sa at antallet menn som er igjen uten støtte for seksuelle problemer, ganske enkelt ikke er godt nok, og la til: 'Med langsiktige implikasjoner, inkludert depresjon, er dette en bivirkning som ikke må feies teppet.'

NHS England sa at det var "kritisk" at menn følte seg komfortable med å snakke om bivirkninger av behandlingen.