Select Page

I anledning menns helseuke avslører en lege noen vanlige helseproblemer som påvirker indiske menn og hva de kan gjøre for å forhindre dem.

Viktige høydepunkter

– Ifølge helseeksperter kan om lag 70 prosent av helseproblemene som rammer menn kontrolleres gjennom livsstilsendringer

– Menns helseuke oppfordrer menn til å ta skritt for et sunnere, lengre liv

– Vet hva som setter en manns helse i fare og hva de kan gjøre med det

New Delhi: It's Men's Health Week, som observeres hvert år fram mot farsdagen. Ukens hovedmål er å øke bevisstheten om helseproblemer som kan forebygges, samt å oppmuntre til tidlig påvisning og behandling av sykdommer som rammer menn og gutter. Eksperter sier at bare 30 prosent av en manns generelle helse bestemmes av hans genetikk, og 70 prosent er kontrollerbar gjennom hans livsstil. Studier viser at menn lever nesten 9 år med dårlig helse i løpet av livet – noe som kan forhindres ved å gjøre små livsstilsendringer.

Overholdelse er en påminnelse for menn om å ta skritt for et sunnere, lengre liv – men de trenger ikke å gjøre det alene. Alle av oss kan hjelpe til med å støtte helsen og sikkerheten til mennene i våre liv – enten det er din mann, sønn, pappa, bror eller venn. 2020 Men's Health Week blir observert midt i den nye koronaviruspandemien, derav temaet "Ta handling på Covid-19". I år går uken fra 15. til 21. juni. I anledning Menns helseuke snakket Dr Govardhan Reddy, hovedkonsulent – urologi og Uro-onkologi, Aster CMI Hospital, Bangalore, om de vanlige helseproblemene som påvirker indiske menn og hva de kan gjøre for å forhindre dem.

Lese  Ta en titt på de blodige, krøllete bildene FDA ønsker å sette på sigaretter

Vanlige helseproblemer hos indiske menn

Noen av de vanligste helseproblemene som plager indiske menn inkluderer – prostatakreft, erektil dysfunksjon, infertilitet og impotens, hjertesykdom osv. Bortsett fra dette er komorbiditeter som diabetes, høyt blodtrykk, fedme, kreft og psykiske lidelser med daglig alkoholinntak noen av de største kjønnshelsemessige hullene.

Tilgjengelig bevis indikerer at unge mennesker er utsatt for en rekke forhold på grunn av personlige valg, miljøpåvirkninger og livsstilsendringer. Ernæringsforstyrrelser (både underernæring og overernæring), tobakkbruk, skadelig alkoholbruk, annen stoffbruk, høyrisiko seksuell atferd, stress, vanlige psykiske lidelser og skader (veitrafikkskader, selvmord og vold av forskjellige typer) spesifikt påvirker denne befolkningen, og den har langvarig innvirkning.

Når vi snakker om prostatakreft, anbefales det at menn med en familiehistorie av tilstanden gjennomgår en obligatorisk screening med urologen etter 45 år, uavhengig av symptomer som består av hyppig og vanskelig vannlating, svak urinstrøm, blod i sæd, bekkenpine eller stivhet og erektil dysfunksjon.

Nyretransplantasjonskirurger understreker bruk av tobakk som hovedårsak til kreft i nyre og blære. Røyking eller damping er også skadelig for erektilfunksjoner og øker mannlig infertilitet.

Også mennesker som jobber i tjære- og malingsindustrien eller fabrikker har høy risiko for blærekreft. På samme måte er det kjent at fete dietter forårsaker høyere risiko for prostatakreft og steinsykdommer, for å forhindre dem er det bedre å ha 2-3 liter vann per dag.

Hva menn kan gjøre for å forhindre disse forholdene

Heldigvis kan mange av menns helseproblemer forebygges eller behandles hvis de diagnostiseres tidlig. Her er noen ting menn kan gjøre for å forhindre eller redusere risikoen for vanlige helseproblemer:

  • Andre helsetips kan omfatte:
  • Spis et sunt, godt balansert kosthold.
  • Prøv å få 30 minutter med moderat fysisk aktivitet de fleste ukedager. Prøv å ta en tur, jogge, svømme og klippe plenen. Menn som klatrer 50 trapper eller går 5 byblokker om dagen, kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med 25 prosent. Inaktive menn har 60 prosent større sannsynlighet for å lide av depresjon enn de som er aktive.
  • Oppretthold en sunn vekt.
  • Drikk alkohol med måte – de som spiser 4 til 10 drinker i uken, har høyest lavere risiko for å utvikle type 2-diabetes.
  • Unngå tobakkbruk
  • Lær å håndtere stress.
Lese  Utrolig, men sant: India er verdens impotenshovedstad

Å ta sunnere livsstilsvalg vil ikke bare bidra til å forhindre eller redusere sykdomsrisiko, men det vil også gi deg en mulighet til å nyte de leveårene som er tilgjengelige for hver person.

Ansvarsfraskrivelse: Tips og forslag nevnt i artikkelen er kun for generell informasjon og bør ikke tolkes som profesjonell medisinsk rådgivning. Rådfør deg alltid med legen din eller en profesjonell helsepersonell hvis du har spesifikke spørsmål om medisinsk spørsmål.