Select Page

New Delhi: Erektil dysfunksjon (ED), også kjent som impotens, er et veldig vanlig mannlig seksuelt helseproblem og kan forekomme i alle menn. Denne tilstanden oppstår når en mann har vanskelig for å få eller holde ereksjonen fast nok til samleie. Mens mange menn som har et problem med sin seksuelle aktivitet, er flau for å snakke med legen sin om dette problemet, er det nå kjent at ED kan behandles vellykket i de fleste tilfeller. Faktisk er det mange hjemmemedisiner som kan bidra til å behandle impotens, og hvitløk regnes som en naturlig kur mot erektil dysfunksjon.

For de fleste menn kan erektil dysfunksjon være både fysiologisk og psykologisk, noe som betyr at den kan ha både fysiske og følelsesmessige årsaker. I følge Mayo Clinic kan ED være et resultat av et alvorlig helseproblem, inkludert diabetes, hjertesykdom, høyt kolesterol, multippel sklerose og Parkinsons sykdom, etc.

Fordelene med hvitløk for erektil dysfunksjon eller impotens

Hvitløk, som brukes som en viktig ingrediens i forskjellige retter over hele verden, kan være et effektivt naturlig middel mot erektil dysfunksjon og for tidlig utløsning. Forskning har vist at hvitløk kan være gunstig for behandling av impotens, erektil dysfunksjon ved å virke på kroppen på forskjellige måter.

En studie utført av forskerne fra University of Alabama i Birmingham demonstrerte at hvitløk inneholder polysulfider som fremmer produksjonen av H2S som får blodkarene til å slappe av og senke blodtrykket, og derved forbedre hjertehelsen. Studien, publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, antydet at hvitløks evne til å slappe av blodkar forbedrer sirkulasjonen, som indirekte styrer impotens.

Lese  Hvordan hjelper denne markedsinnsikten?

Videre har allicin, den viktigste bioaktive forbindelsen i hvitløk, vist seg å forbedre blodstrømmen. De gunstige effektene av hvitløk som dens evne til å senke høyt kolesterol og bidra til behandling av høyt blodtrykk er velkjente. Både høyt blodtrykk og kolesterol er en risikofaktor for åreforkalkning, opphopning av fett og andre stoffer i arteriene, forårsaker hindring av blodstrømmen. Siden aterosklerose bidrar til redusert blodstrøm, er det en medvirkende faktor til impotens. Dette indikerer at hvitløk kan hjelpe til med behandling av ED, selv om det er behov for mer forskning for å etablere en direkte sammenheng mellom allicin og behandling av impotens.

Hvordan bruke hvitløk til erektil dysfunksjon

For å få maksimale fordeler kan du ganske enkelt tygge 3-4 fedd rå hvitløk hver dag.

Et annet alternativ å bruke hvitløk til ED er å konsumere den med melk eller honning. Knus 1-2 fedd hvitløk og bland den med 1 ts rå honning. Spis det på tom mage. Gjenta daglig i tre til fire måneder.

Et ord med forsiktighet: Mens hvitløk har enorme helsemessige fordeler, snakk med legen din før du prøver hjemmemedisiner, inkludert hvitløk, for å behandle tilstanden din, da den kan samhandle med visse medisiner som antikoagulantia og ikke er trygg for noen i større mengder sammenlignet med når den brukes i matlaging.

Ansvarsfraskrivelse: Tips og forslag nevnt i artikkelen er kun til generell informasjon og bør ikke tolkes som profesjonell medisinsk rådgivning. Rådfør deg alltid med legen din eller en diettist før du starter et treningsprogram eller endrer dietten.