Select Page

Inmune Bio Inc. administrerende direktør Raymond Tesi fortalte BioWorld at hans firma tar en "onkologisk stil" tilnærming til Alzheimers sykdom (AD) når firmaet tester neste generasjons tumor nekrose faktor (TNF) -hemmer XPro-1595 mot nevroinflammasjon.

Det virker. Aksjer i det La Jolla-baserte firmaet (NASDAQ: INMB) stengte til $ 15,75, opp $ 6,90 eller 78%, etter at selskapet rapporterte foreløpige funn fra et fase Ib-eksperiment som viste XPro-1595 redusert hvitt materiefritt vann, en biomarkør målt ved magnetisk resonansavbildning (MR). XPro-1595 nøytraliserer selektivt den "dårlige" oppløselige TNF, implisert i AD-patologi, uten å påvirke de "gode" transmembrane TNF eller TNF-reseptorene.

Inmune sammenlignet biomarkørdata innhentet fra seks pasienter behandlet med XPro-1595 i 12 uker med data fra 25 AD-pasienter fra Alzheimers Disease Neuroimaging Initiative (ADNI), en del av en naturhistorisk database. Over en 12-ukers periode økte betennelse i hele hjernen med 5. 1% hos ADNI-pasientene sammenlignet med en økning på 1,7% og en reduksjon på 2,3% hos pasienter som ble behandlet ukentlig med henholdsvis 0,3 mg / kg eller 1 mg / kg XPro-1595.

Detaljert analyse av XPro-1595-behandlede pasienter viste en 40,6% reduksjon i nevroinflammasjon i den buede fasciculus, en stor hvit materie fremre / bakre kanal som inneholder lange og korte fibre som forbinder frontale, parietale og temporale lober. Det er viktig for språk og korttidsminne. ADNI-kohorten hadde derimot en økning på 4,6%.

"Vi gjør det som om det er en kreftforsøk," sa Tesi, i stedet for å bruke utdaterte metoder forfulgt av andre i AD-rommet. "De ser 100 pasienter med AD og de sier:" Kom en, kom alle, jeg vil melde deg på studien min, "sa han. "Hvis du utviklet et medikament mot brystkreft, ville du aldri gjort det på den måten." Inmune registrerer bare AD-pasienter med nevroinflammasjon, med sikte på å håndtere dette problemet mens de lærer mer om biomarkører. "Nesten enhver ekspert du spør, vil motvillig innrømme at nevroinflammasjon er en viktig del av patologien," og vil innrømme at de ønsker et effektivt medikament, sa han. "Vi har vist at terapi eksisterer, og vi trenger bare å bli bedre på det." Nevroinflammasjon er "som en søppelhund," sa han. "Det forårsaker mange problemer i hjernen", som "ikke kan reparere seg selv hvis det brenner."

Christopher Barnum, selskapets direktør for nevrovitenskap, bemerket at "for å få celletap, må du ha nevroinflammasjon. Det har blitt vist igjen og igjen." I dyremodeller tillater behandling av AD tidlig – når det har vært et tap av forbindelse mellom nevroner, men cellene i seg selv ikke har dødd – hjernen å reparere seg selv. "Om det oversettes til mennesker eller ikke, vet jeg ikke," sa han. "Jeg mistenker at det vil." Hvis sykdommen er mer avansert og få nevroner er igjen, vil behandling "ikke bevise demens, fordi vi ikke gjør oppstandelser."

Konsernsjef Tesi sa at den selektive TNF-tilnærmingen er så forskjellig fra den første generasjonens ikke-selektive tilnærming at det er uheldig at de går under samme navn. "Jeg kaster ikke bort [første generasjons TNF]," sa han. "De er gode stoffer. De har endret livet til mennesker med autoimmune sykdommer, men de er, skal vi si, fanget i behandlingen av autoimmune sykdommer fordi de har bivirkninger." Selskapet kunne ha målrettet mot andre kjente indikasjoner for TNF-hemmere som revmatoid artritt (RA), psoriasis og irritabel tarmsykdom (IBD), "men helt ærlig, hvorfor skulle jeg? Jeg ville være det niende stoffet på markedet, og det er før biosimilars dukker opp. " Slike forbindelser er kontraindisert ved nevrologisk sykdom, kreft og infeksjon fordi de blokkerer den gunstige transmembrane TNF, påpekte han.

Lese  Med tabu rundt erektil dysfunksjon blir India 'verdens impotenshovedstad'

Samme medikament tar sikte på COVID-19

På slutten av 1990-tallet, etter at førstegenerasjons TNF-er ble ryddet i IBD og RA, prøvde Basel, Sveits-baserte Roche Holding AG en som ble kalt lenercept i pasienter med multippel sklerose (MS). De ble verre. "Alle ble spottet av dette fordi folk på det tidspunktet ikke forsto rollen som transmembran TNF," sa Tesi og la til at "gjennom retrospect-o-scope", kan forskere forstå at årsaken sannsynligvis var blokkering av transmembran TNF. "Jeg kan fortelle deg at om et år eller to skal vi behandle pasienter med MS, fordi vi har et av de beste legemidlene vi vet om, som fremmer remyelinisering, som er MS's hellige gral, og det er en veldig viktig del av patologien til sykdommer som AD som ingen noen gang snakker om, "sa han.

"Målet vårt er å få denne [fase Ib-prøven i AD] pakket inn innen utgangen av året," sa Tesi, og firmaet vil "sannsynligvis utforske noen ekstra doser" for fase II-innsatsen, som forventes å starte en gang neste år. "Vi ønsker ikke å gå slurvet inn i fase II med dosen, fordi vi tror at AD-pasienter vil være på dette stoffet for livet," sa han. Gjennomsnittlig overlevelse i AD er syv år, men XPro-1595 kan endre sykdomsforløpet, forlenge levetiden og derved bli følsom for priser. "Jeg vet hva Biogen har signalisert at de vil ta betalt for aducanumab, så i utgangspunktet setter de prisen og vi må leve med det," sa han.

"Vi tror vi vil være i stand til å gjøre en kvalitets- og overbevisende fase II-prøve mye raskere enn den tradisjonelle, skal vi si, 18 måneders rettssak i AD," sa Tesi. "Vi har nå tilgang til biomarkører og teknologier som helt ærlig ikke var her i går. ”Den oppnådde presisjonen kan gi rom for studier hos 200 i stedet for 800 pasienter, hvis FDA sier ja.” Det er deres sandkasse, ”sa han.“ Jeg er en stor fan av FDA. Hvis du drar dit med god vitenskap og stiller de riktige spørsmålene, blir de like begeistret som vi "om en ny tilnærming." Det er ikke slik at vi er det femtende medikamentet mot erektil dysfunksjon. Vi snakker om en ny virkningsmekanisme for vår tids sykdom. "Formell konsultasjon med byrået vil komme når flere data er i hånden." Vi er ikke helt der ennå, "sa Tesi. Fase Ib-studien er blir gjennomført i Australia.

Lese  Ny metode gjør det enklere å behandle prostata og kreft i bukspyttkjertelen

I AD har amyloid beta-hypotesen holdt seg til tross for gjentatte feil, hovedsakelig utenfor konvensjonen, sa Barnum. "Det tar lang tid å styre skipet. Husk at disse menneskene på toppen av feltet som har studert [amyloid] i 40 år – dette er deres identitet. De er ekstremt motstandsdyktige og de er veldig kraftige. Det er bare så enkelt. "

Tesi sa at COVID-19-pandemien har "bremset ting" for XPro-1595. Gitt at gjennomsnittsalderen for AD-pasienter er 70, noe som gir dem høy risiko for viruset, har leger vist seg å være "veldig motvillige til å få dem til sykehuset eller klinikken. Jeg trodde vi skulle unnvike kulen, fordi rettssaken er blir gjort i Australia, [som] gjorde en ganske god jobb med å kaste ned kurven og få ting tilbake til det normale, men nå er Melbourne og Victoria stengt. Du kan ikke få en prøveversjon startet i USA, Storbritannia eller Australia som ikke er en COVID-19-rettssak, sa han. "Vi har klart å holde denne [AD] studien fremover basert på insistering fra pasientene og de kliniske teamene."

Inmune prøver XPro-1595, under navnet Quellor, på fase II-stadiet mot COVID-19 også. Målrettet er symptomatiske pasienter som ennå ikke er i respiratorer. "En av de store fordelene med legemidlet vårt er at vi målretter mot endotelbetennelse, som er årsaken til koagulopati" sett i pandemien, sa Tesi. "Jeg tror at når de skriver historien til COVID-19, vil det ikke være et luftveisvirus. Det vil være et virus i endotelcellen, og det er blodproppene som forårsaker alle problemene."

På spørsmål om ofte hørte spådommer om at en COVID-19-vaksine vil komme til neste år, sa Tesi: "Vi vil ha en vaksine [men] vi vet ikke om den fungerer. Det er håndflaten fra administrasjonen. Vi ' sitter fast med dette viruset i ytterligere et par år, med mindre vi starter folkehelse og sosial atferd som vil være nødvendig for å kontrollere det. "

Roth-analytiker Jonathan Aschoff setter pris på oppsettet hos Inmune, "det første selskapet som presenterte nevroinflammatoriske resultater ved bruk av MR av fritt vann for å overvåke terapeutisk effekt. Vi mener at vurdering av buefasciculus er svært relevant, gitt at språkproblemer har blitt bestemt for å være mest sensitiv klinisk markør for demens, AD og deres progresjon. " De fleste pasienter som er registrert i studien har enten fortsatt dosering i utvidelsesstudien eller planlegger å gå inn i utvidet dosering – et oppmuntrende tegn. Aschoff opprettholdt sin kjøpsrangering på aksjene og doblet kursmålet fra $ 13 til $ 26.